جراحی زیبایی بدن

ژنیکوماستی


ژنیکوماستی

ژنیکوماستی یک اختلال شایع در مردان است که باعث بزرگ شدن غیرطبیعی سینه ها می شود. این اختلال میتواند ناشی از تغییرات هورمونی، عوامل ژنتیکی، بیماری های غدد، مصرف برخی داروها یا مواد مخدر باشد.  ژنیکوماستی می تواند در هر سنی رخ دهد، اما شایع ترین دوره های آن نوزادی، نوجوانی و پیری هستند. با ما همراه باشید تا با این ختلال مردانه بیشتر آشنا شوید.

 

ژنیکوماستی

آیا ژنیکوماستی خطرناک است؟

ژنیکوماستی به خودی خود معمولاً خطرناک نیست، اما ممکن است باعث درد، حساسیت و ناراحتی روانی شود. درمان ژنیکوماستی بستگی به علت، شدت و مدت زمان آن دارد. برخی موارد با درمان هورمونی، دارویی یا جراحی قابل رفع هستند.

چه عواملی باعث ژنیکوماستی میشود؟

ژنیکوماستی زمانی ایجاد می شود که نسبت ترشح هورمون تستوسترون به استروژن کاهش پیدا کند. این مسئله می تواند در نتیجه عواملی باشد که تأثیر تستوسترون در بدن را متوقف می کنند، میزان تستوسترون بدن را کاهش می دهد، و یا سطح استروژن بدن را تا حد زیادی افزایش می دهند.

برخی از عواملی که می توانند باعث ژنیکوماستی شوند عبارتند از:

تغییرات طبیعی هورمونی: در دوره های مختلف زندگی مانند نوزادی، نوجوانی و پیری، میزان هورمون های تستوسترون و استروژن ممکن است تغییر کند و باعث بزرگ شدن سینه ها شود.

بیماری های غدد: برخی از بیماری های غدد مانند هیپرتیروئیدی، کوشینگ، تومورهای بیضه یا غده فوق کلیوی می توانند سطح هورمون ها را تغییر دهند و منجر به ژنیکوماستی شوند.

مصرف برخی داروها یا مواد مخدر: برخی از داروها مانند آنتی آندروژن ها، آنتی بیوتیک ها، شیمی درمانی، داروهای قلبی، ضد افسردگی، ضد انگل و … می توانند تأثیر منفی بر تعادل هورمونی داشته باشند و ژنیکومـاستی را به وجود آورند.

پیشنهاد مشاهده :  آیا پروتز سینه موجب سرطان پستان می شود؟

همچنین، مواد مخدر مانند الکل، ماریجوانا، هروئین، آمفتامین و … نیز می توانند سبب ژنیکومـاستی شوند.

عوامل ژنتیکی: برخی از اختلالات ژنتیکی مانند سندرم کلاینفلتر، سندرم کلاین-لوین، سندرم ریفسام و … می توانند باعث کاهش تولید تستوسترون و افزایش تولید استروژن شوند و ژنیکومـاستی را ایجاد نمایند.

 

تشخیص ژنیکوماستی

برای تشخیص ژنیکومـاستی، پزشک ابتدا با بررسی بالینی وضعیت بافت سینه را ارزیاب و بررسی می کند. همچنین، برخی آزمایش های تشخیصی نیز امکان این را دارند که به پزشک در تشخیص این عارضه کمک کنند.

این آزمایش ها شامل آزمایش خون، ماموگرافی، CT اسکن، MRI، سونوگرافی بیضه ها و نمونه برداری از بافت سینه هستند. که هریک می توانند عارضه خاصی را تشخیص دهند.

 

 

 

جراحی زیبایی بدن 

پروتز سینه،لیپوماتیک،ابدومینوپلاستی،جراحی بینی

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *